13/03/2019

ECDL

CENTRUL DE TESTARE ECDL NR. 822

În cadrul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși” Petrila, etaj 2,  sala S13, se pot susține testări pentru obținerea  Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence).

Informații generale

Permisul european de conducere a computerului (ECDL – European Computer Driving Licence) este cel mai răspândit standard de certificare a abilitaților de utilizare a computerului, recunoscut la nivel international. Permisul ECDL este folosit si recunoscut în 150 de tari de către companii de renume, în administrație sau de instituții de învățământ de prestigiu. In afara Europei, programul este denumit International Computer Driving Licence (ICDL).

Valabilitatea Permisului ECDL

Permisul ECDL obținut în Romania este valabil în oricare dintre cele 150 de tari din întreaga lume în care este recunoscut standardul ECDL/ICDL. Permisul ECDL nu are limita de valabilitate în timp, competentele digitale fiind certificate pe viata, în conformitate cu programele analitice aferente fiecărui modul, aflate în vigoare la momentul susținerii examinării.

Cui se adresează certificările ECDL?

Certificările ECDL se adresează oricărei persoane care are nevoie și dorește sa își certifice la standard recunoscut international abilitățile de utilizare a computerului. Nu exista limita de vârsta pentru înscrierea în programul de certificare ECDL. Tinerii, elevii, studenții, profesorii și proprii angajați  își pot dovedi abilitățile IT prin intermediul certificărilor ECDL.

Module: 

 ECDL PROFIL BAC – echivalează proba de Competențe digitale la Bacalaureat.

ECDL  PROFIL DIDACTIC – profesorii pot beneficia de credite profesionale transferabile.

 ECDL 3D Printing – se adresează tuturor celor care doresc să obțină cunoștințele de bază în domeniul tehnologiilor 3D și să își certifice competențele 3D Printing la standard internațional.

Informații suplimentare:  https://ecdl.ro/